RE-VERS 2021

DIVENDRES 3 DE SETEMBRE DE 2021
Can Colomer (Arenys de Munt)

MARIA SEVILLA PARIS

Maria Sevilla Paris és investigadora i docent precària de llengua i literatura catalanes a la Universitat de Barcelona. L’any 2015 guanya el premi Bernat Vidal i Tomàs amb el seu primer poemari, Dents de polpa (AdiA Edicions). El 2017 surt Kalàixnikov (Món de Llibres), guardonat amb el Miquel Àngel Riera, l’any 2020 guanya el 4t Premi Carles Hac Mor amb la plaquette If true: false; else: true (Editorial Fonoll) i el 2021 ha publicat el seu tercer llibre de poemes, Plastilina (Editorial Fonoll).

Ara ens presenta Miss Interpretation, acció de poesia sonora sobre el llenguatge com a glitch, el treball assalariat com a error i les existències vegetals com a malura de la terra.

FERRAN PALAU

Ferran Palau no necessita presentació, no només per haver estat el guitarrista i cocompositor del grup de culte Anímic, sinó també per la seva sòlida carrera en solitari. Acaba de publicar Parc, el seu cinquè disc, que continua la saga després de Kevin (2019), Blanc (2018), Santa Ferida (2015) i L’Aigua del Rierol (2012).

L’easy loving i les cançons d’amor es tornen encara més sinceres. Trobarem un amor que fa una mica més de mal, que crema una mica més fort. Un amor seduït pel minimalisme i els sintetitzadors, que ens guien, a pas lent, a través del seu imaginari, on escriu i descriu la seva història com un paisatge que gira a un ritme tranquil, assossegat, però implacable.

DISSABTE 4 DE SETEMBRE DE 2021
Ruta Literària (Arenys de Munt)

RUTA LITERÀRIA DOMÈNEC PERRAMON

Domènec Perramon i Torrus va néixer a Canet de Mar l’any 1906 però sempre va considerar Arenys de Munt el seu poble, després de viure-hi de petit. De jove el seu esperit inquiet i sensible ja el va fer sentir atret per la poesia. L’any 1932 irrompé amb força en els Jocs Florals de Barcelona amb el poema La pau dels silencis, que va merèixer la Viola d’Or i Argent. Des d’aquells moments, l’allau de poemes guardonats no té aturador: va arribar a la seva culminació als Jocs Florals de Buenos Aires (1941), on obtingué els tres Premis Ordinaris. Un profund lirisme i una gran pulcritud estètica traspuen en totes les seves composicions. Domènec ha estat definit com “el poeta de l’elegància”.

Enguany al Re-Vers volem retre homenatge al nostre poeta local i deixar-nos endur pels seus poemes en un itinerari poètic per racons preciosos d’Arenys de Munt.

DIVENDRES 10 DE SETEMBRE DE 2021
El Centre (Arenys de Munt)

OCELLIM OCELLAM

EGEA, MOLINER, PUIGDEFÀBREGA I SAULEDA

Marc Egea (viola de roda i loops en directe)Pep Moliner (fiscorn i electrònica)Joan Puigdefàbrega (paraula) i Oriol Sauleda (paraula) assagen la seva forma piulada de conversa dalt de l’escenari, seguint el fil d’un Poema Tutal de Joan Puigdefàbrega.

 ‘(…) Tot convida, tot és acollidor:
hi ha llibres i sillons i un mirador
des d’on es veu el mar amb els vaixells;
s’hi poden mantenir converses a tothora,
tot té veu i tot se sent (…)’

DIVENDRES 17 DE SETEMBRE DE 2021
Can Borrell (Arenys de Munt)

CONTES DEL BINOMI

Teatre de titelles de taula i marionetes de tija i fil amb música en directe

La companyia de teatre de titelles Binixiflat, refundada a Arenys de Munt l’any 1985 per l’artista Biel Porcel, és una de les més veteranes dels Països Catalans. Obrim espai als més petits amb el seu espectacle Contes del Binomi, basat en les tècniques d’invenció de contes del pedagog italià Gianni Rodari, concretament de la tècnica del binomi fantàstic.

Un actor-titellaire i un músic, amb titelles i fiscorn, posen en escena un espectacle farcit d’efectes especials, tocs de contemporaneïtat i diversió.
Gabriel Porcel 
(actor i titellaire)
Pep Moliner (músic – fiscorn i electrònica)

DIVENDRES 17 DE SETEMBRE DE 2021
Can Borrell (Arenys de Munt)

L’ÚLTIM INDI

Maridatge poètic amb l’Últim Indi i el Celler Talcomraja

Aquest any, de nou, us presentem un maridatge literari organitzat per la Biblioteca Antònia Torrent i Martori. Una sinergia entre el vi i la paraula construïda de la mà de L’Últim Indi i el Celler Talcomraja.

Eduard Costa (ex Amics de les Arts) i L’Últim Indi ens conviden a un viatge amb cançons que parlen de la vida i la mort, del vent, del foc i de la terra. Un espectacle poètic i musical que ens porta a un univers sonor fascinant, barrejant l’essència pop i els sons ancestrals. Tot maridat amb el món sensorial dels vins partisans d’un petit celler del nostre poble, el Celler Talcomraja de Joan Munich, significat pel seu treball de sostenibilitat, dignificació de la pagesia i la cura de la terra.

Preparem-nos, doncs, per gaudir d’aquesta intensa fusió de la paraula, la música i l’esperit del vi del nostre territori.

DISSABTE 18 DE SETEMBRE DE 2021
El Centre (Arenys de Munt)

EL PETIT DE CAL ERIL

Joan Pons, ànima d’El Petit de Cal Eril amb una carrera de tretze anys i vuit discos a l’esquena, ens presenta el seu últim disc, N.S.C.A.L.H. (2021). Amb els peus a terra i alhora en la metafísica,  la música d’aquest treball travessa el cosmos per generar al seu voltant una força gravitacional imparable.

N.S.C.A.L.H. entra en íntima col·lisió amb els precedents Energia fosca (2019), La força (2016) i el celebrat △ (2018). Ve a arrodonir un cicle de creixement forjat des de la base per un grup que defensa el seu projecte en primera persona, des de la trinxera i amb la màxima tenacitat: sense parar de tocar en directe i amb un inusitat ritme de producció de discos.

Acomiadem el cicle fent brillar la nit amb aquesta proposta entre el folk-pop, la cançó popular i la psicodèlia.