1r CICLE DE VERMUTS POLIPOÈTICS 2016

Cartell: Gina Pórtera

DIUMENGE 10 D’ABRIL
TANGERINE TRIO + JUDITH BLACK + RAFAEL ESTEVE I ANABEL PESTAÑA

Can Borrell

Es va inaugurar el festival amb el músic Rafael Esteve que va acompanyar amb el contrabaix a la ballarina Anabel Pestaña en una performance de música i dansa contemporània.

Rafael Esteve ha treballat amb mestres de la Música Contemporània com l’Andrés Lewin-Richter, Josep Maria Mestres Quadreny i veus com la de la Marta Fiol. Actualment exerceix de professor de contrabaix en el Conservatori de Lleida i és membre actiu de l’Orquestra de Cambra Catalana, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu.

I no es podíem oblidar de la poesia més social amb una de les veus més poderoses de l’escena catalana: Judith Black. La poesia de Judith experimenta el vertigen existencial en poemes d’envejable factura formal amb un verb exposat amb cruesa i contundència.

La seva connexió comú amb la psicodèlia avant-garde i la seva participació en el projecte Soma Planet, provoquen una sortida recurrent, dins el context del Jazz, a d’altres llenguatges i paisatges sonors.

Tangerine és un trio nascut entre Barcelona i Tànger. A partir dels directes que entre 2011 i 2013 han realitzat al Chellah Club de Tànger, la formació ha adquirit una forma característica d’abordar el Jazz. La seva connexió comú amb la psicodèlia avant-garde i la seva participació en el projecte Soma Planet, provoquen una sortida recurrent, dins el context del Jazz, a d’altres llenguatges i paisatges sonors. Tangerine Trio són Manu Corbalán, guitarra; Fede Marsà, bateria.; Marc Prat, baix.

Cartell: Gina Pórtera

DIUMENGE 1 DE MAIG
EL LLIBRE DE LES BÈSTIES + DÀFNIA

Can Borrell

Per celebrar l’Any Llull 2016 es va oferir un espectacle molt especial. En Biel Porcel i la Ruth Tururuth van presentar la seva adaptació del Llibre de les bèsties (1288-1289) de Ramon Llull, una sàtira de la vida cortesana mitjançant la faula de la guineu Na Renard i el seu adveniment al poder a través de l’engany i la por.

Aquest recital poètic a dues veus, en català antic i modern, va ser acompanyat per titelles, teatre d’ombres i la música en viu d’instruments tradicionals d’un music excepcional: en Marc Egea.

Dàfnia és un projecte que va néixer amb la vocació d’explorar i mostrar la diversitat tímbrica, lingüística i estilística de la música vocal de la mediterrània, i alhora estar obert a ampliar les seves pròpies fronteres investigant en altres cultures musicals del món i elaborant material de creació pròpia.

Dos dels membres de Dàfnia, Robert Santamaría i Marta Segura, van voler acompanyar-nos en aquesta segona jornada del Re-Vers amb un recital de sonoritats mediterrànies i aromes folk i amb les danses de Núria Martínez.

Un viatge musical per la Mediterrània i més enllà, amb una acurada selecció de cançons tradicionals, composicions pròpies i danses.

DIUMENGE 29 DE MAIG
TETE JI  + KARLOS KOSAS

Can Borrell

A cavall dels sons asiàtics i la psicodèlia, Tete Ji va estrenar en directe al Re-Vers el seu segon disc, ‘Medicació trascendental’ (Microscopi, 2016), on s’entreveuen les inquietuds i cabòries de d’aquest artista argentoní que s’emmiralla en la música psicodèlica anglosaxona dels 70, amb referents com King Crimson, Pink Floyd o Robert Wyatt.

Membre fundador del grup Soma Planet, que es va dissoldre el 2009, després de deu anys de portar la seva música avantgarde-jazz arreu del mon i d’haver publicat dos àlbums entre els quals destaca Bholenath (Musea Records, 2008).

Tete Ji va presentar en primícia el seu segon disc, que segons l’artista ”és molt més personal, parla de la vida, de la mort, dels castells de sorra que construïm per després destruir-los, de la veritat, de la mentida, dels camins que hem escollit i dels que no, d’aprendre a ser humil, de la senzillesa i del silenci “

El recital poètic de la darrera jornada del Re-Vers va anar a càrrec de Karlos Kosas, amb la col·laboració d’un altre conegut poeta maresmenc, Karlos Viadel.

Carles Llorens (conegut com Karlos Kosas) és pintor, escultor, escenògraf i actor. Ha treballat en projectes al costat de La Fura dels Baus, Comediants i infinitat de companyies de teatre, dansa, cinema, etc … Però la seva particular imatgeria també té la seva translació al món literari.