El Cicle

il·lustració: Lluís Cadafalch

RE-VERS 2023

Del 31 d’agost al 9 de setembre

Amb l’alegria acolorida dels fils i de les vetes d’un bell cosidor, venim a parlar-vos de la festa de la paraula que tan bé sap trenar-se, com els fils al teler, amb la música, el teatre, la imatge: ja és aquí la sisena edició del cicle d’arts poètiques Re-Vers!

I què trobarem a l’edició d’enguany? Un tapís on s’hi barreja el més nou de la nostra poesia amb el llegat de la tradició d’enfilar la paraula. Durant dos caps de setmana, cosirem, puntada a puntada, un autèntic vestit de festa.

La presentació del programa, l’embastarem amb l’exposició de pintura d’en Lluís Cadafalch, sumant per primer cop les arts plàstiques al tapís del festival. Trenarem el primer vespre amb pura seda: la que formen el concert-recital de l’Anna Tobias i en Jaume Madaula, i la improvisació de veu i piano de l’Oriol Sauleda i la Lulú Martorell. Repuntarem la passejada poètica resseguint la petja del poeta Domènec Perramon amb el tast de vins que ens farà la sommelier Clara Antúnez amenitzat amb els lluentons de l’art dramàtic de la Dora Cantero. La Mireia Calafell brodarà paraules de tul a la ruixa musical de la Björt Rùnars, i enganxats a la nit amb paper tela, gaudirem de la suggestiva transparència de la blonda de l’Anna Pantinat sobre les randes d’en Panotxa. Per rematar el voraviu, el final de festa el posarà el setí brillant d’en Joan Colomo.

Ja ho veieu, un cartell amb una destacada presència de dones artistes que vol retre homenatge a l’art de trenar el fil de les puntaires d’Arenys de Munt.

Així que ja ho sabeu, no us deixeu el didal, que enguany el cicle Re-Vers serà un canó d’agulles al teler de la poesia per estirar-ne el fil invisible: la música, la imatge, el gest al revers del voraviu… Una invitació a teixir la paraula amb la innovació de les veus més lluentes i  l’herència del traç més ferm.

Us esperem a la masia de Can Borrell!

Col·lectiu Re-Vers
Arenys de Munt 202
3