RE-VERS – 3r Cicle de vermuts polipoètics

DIUMENGE 6 DE SETEMBRE
Can Borrell (Arenys de Munt)

BLANCA LLUM VIDAL

Blanca Llum Vidal és exploradora de la paraula en els racons del cos i del cor. Reivindica l’essència mateixa de l’amor darrere les cortines dels convencionalismes. Poesia de dones, mares, nenes, dimonis i sibil·les. Olorant les fèrtils espores encara presents en l’aire de Marguerite Duras, Mercè Rodoreda, Maria Aurèlia Capmany, Maria-Mercè Marçal i Víctor Català.

Poesia del present transformadora i en permanent transformació.

DIUMENGE 6 DE SETEMBRE
Can Borrell (Arenys de Munt)

UNA

UNA neix de la força, la delicadesa i la complicitat de cinc dones. És una formació insòlita: un quartet de corda amb dues violes i una veu que explica històries. Format per Ana Rossi, veu; Lluna Aragón, violí; Maria Juan, viola; Irene Argüello, viola i Sandrine Robilliard, violoncel.

Aquestes cinc dones i la seva proposta, Una, projecten una curiositat sense mesura per les músiques d’aquí i d’allà. Del jazz al flamenc, el tango, la música clàssica o les d’arrel o el pop rock, el seu repertori inclou cançons pròpies i d’arreu.

Música elegant, els seus directes plens d’emotivitat i contrastos, captiven per la seva intensitat, alegria i tendresa.

DIUMENGE 13 DE SETEMBRE
Can Borrell (Arenys de Munt)

DAVID CAÑO

Diumenge 13 de setembre vam gaudir a Arenys de Munt de la mirada directa i contundent de David Caño. El recital va constar d’una part on va presentar el seu poemari Un cos preciós per destruir, Premi Jocs Florals de Barcelona 2019, en el que es mou entre el dolor de l’amor i els dimonis interiors. Per passar, després, a alguns poemes de Nictàlgia i cloure amb el poema “Llibertat”. En tot aquest recorregut ens va mostrar el seu gust per la poesia dita. Caño, amb una oralitat amplia i magnètica es revela com un rapsode creixent i brillant.

DIUMENGE 13 DE SETEMBRE
Can Borrell (Arenys de Munt)

RUSÓ SALA

La segona proposa de diumenge 13 de setembre va ser Rusó Sala presentant el seu últim disc Desirem. Una veu serena d’amplis matisos i registres, acompanyada de dos grandíssims músics, Aleix Tobias i Míriam Encinas, que ens van fer vibrar amb músiques d’aromes sefardites i andalusines. Rusó a la guitarra i veu, Aleix a les percussions i Míriam a la viola medieval, el dilruba i diferents tipus de flauta, van aconseguir omplir de sonoritats evocadores i poètiques la masia Can Borrell d’Arenys de Munt.

DISSABTE 12 DE SETEMBRE
Can Borrell (Arenys de Munt)

BESTIARI – L’ESTENEDOR TEATRE

El dissabte 12 de setembre, a la masia Can Borrell, l’Estenedor Teatre va representar el seu espectacle “Bestiari», una selecció dels mítics poemes de Pere Quart, cadascun acompanyat de la música creada i interpretada per Pep Pascual i dels titelles i la narració de David Laín. Una aproximació divertida a la figura i la poesia de Joan Oliver (Pere Quart), a tot tipus de públic, a través d’endevinalles, acudits, notícies, notes bibliogràfiques, poemes i titelles.

DISSABTE 12 DE SETEMBRE
Can Borrell (Arenys de Munt)

MARIDATGE LITERARI

Enguany, la Biblioteca Municipal Antònia Torrent i Martori ha volgut participar en el Cicle Re-Vers tot organitzant un tast de vins i literatura. Aquesta iniciativa pretén acostar els llibres i la cultura del vi a través d’un maridatge literari a càrrec de l’actor Kai Puig, acompanyat pel sommelier Arnau Barangé (La Copa Negra). Rapsoda i sommelier ens van regalar una vetllada d’allò més agradable a l’entorn privilegiat de la masia Can Borrell. El projecte literari i vinícola va fusionar textos recitats per Kai (Pere Casaldàliga, John Kennedy Toole..) amb els vins seleccionats per Arnau, tot establint sinèrgies sensorials entre paraules, versos i vins.

DIVENDRES 18 DE SETEMBRE
El Centre ADM (Arenys de Munt)

PAU RIBA DIOPTRIA50

Dioptria, un dels discos més icònics de la història musical de casa nostra, compleix mig segle de vida i Pau Riba ha decidit retre-li homenatge com mereix. El músic recupera el repertori d’aquest doble treball en un espectacle on s’acompanya de De Mortimers, la seva banda de capçalera. En total, set músics sobre l’escenari per revisitar el que és considerat el millor disc en català de tots els temps per la revista Enderrock i un treball que va catapultar Pau Riba com un dels artistes més admirats i respectats de la segona meitat del segle XX a Catalunya.

Dioptria 50 és un espectacle ple de sorpreses, moments emotius i nous acostaments a un disc ja llegendari.