RE-VERS 2n CICLE DE VERMUTS POLIPOÈTICS 2017

Cartell: Gina Pórtera

DIUMENGE 30 D’ABRIL
Can Borrell

NÚRIA DE CALELLA presenta “Tres guinees de xocolata”

L’actriu, directora, dramaturga i poeta Núria de Calella (Núria Navarro i Teixidó)  va obrir el segon Cicle Re-Vers amb seu nou espectacle “Tres guinees de xocolata”, que construeix a partir de l’assaig de Virginia Woolf  “Tres guinees”.

Les paraules necessàries i vigents de l’autora londinenca i els poemes propis i d’autores contemporànies ens van dur a fer un recorregut pels diferents continents a la recerca de la pau; activistes de diferents èpoques i cultures: les sufragistes, Rosa Parks i els Drets Civils, les mares i àvies de la Plaza de Mayo, les Dones de negre d’Israel, Vandana Shiva…

Un espectacle de Núria de Calella (direcció i interpretació) i Míriam Soetekou (cançons) que convida a fer una volta al món de l’activisme femení.

DIUMENGE 30 D’ABRIL
Can Borrell

JOANA DE DIEGO presenta “Timbla”

Joana de Diego en format quintet va donar el tret de sortida del Re-Vers musical amb la interpretació en exclusiva de temes de “Timbla” i del seu debut en solitari “Lluny de les teulades

A “Timbla”, Joana  recupera el llegat de la seva mare —la reconeguda cantant de Tangos Elba Picó—, interpretant algunes de les seves cançons, donant-hi un enfocament diferent, des de la visió de la cançó d’autor i la fusió amb el jazz, la música d’arrel, el folk i el tropicalisme brasiler.

Joana de Diego té una veu que amara qui l’escolta, s’obre pas entre els plecs de l’ànima i, quasi sense voler, t’agafa de la mà perquè tanquis els ulls i et deixis portar on diuen que l’aire és més suau, lluny de les teulades.

DIUMENGE 30 D’ABRIL
Can Borrell

CUENTO DE UN HOMBRE QUE HUYE

El projecte artístic Vivir del Bolo, especialitzat en la realització d’espectacles en què es combinen la poesia, el teatre i la música en directe, presenta “Cuento del hombre que huye”, un espectacle poètic i musical que narra un improvisat viatge pel món d’un home disconforme.

El poeta Danilo Facelli és un artista multidimensional, eclèctic i polivalent que desenvolupa la seva hiperactivitat per tots els camins que li ofereix la poesia. Amb Hugo Martínez a la guitarra i veus i Marina Tomàs al clarinet i veus, narra aquest viatge de fugides i més fugides fins que ja no es pot escapar més.

“Cuento de un hombre que huye” és un espectacle que suposa una gran oportunitat per gaudir de la poesia, despullant-la de tota solemnitat i utilitzant la música i les cançons com a vehicle principal.

Una experiència poètica tan rigorosa com amena i, sobretot, amarada d’emoció.

DIUMENGE 30 D’ABRIL
Can Borrell

LOS COMINO

Los Comino són un grup de Girona integrat per Dani Ibáñez (cordes), Aniol Miró (bateria), Jaume Catà (percussió oriental), Jordi Ruiz  (baix elèctric) i Jordi Fornells (veu). El seu repertori inclou versions, adaptacions i creacions pròpies de diversos estils de música tradicional mediterrània.

Així el grup adopta un clar sentit modern tradicional. Les seves cançons són com petits detalls d’un mateix paisatge allunyats entre ells, que en combinar-se ofereixen noves sensacions amb un altre significat.

DIUMENGE 28 DE MAIG
Can Borrell

ENRIC CASSASSES

Enric Casasses (Barcelona, 1951) és un dels més interessants innovadors de la creació poètica dels últims anys. Amb una competència lingüística i poètica singular, Casasses alça un món propi, que oscil·la entre la faula i la realitat, d’una rara intensitat i d’una extrema vivor.

Com a poeta, Casasses reuneix una actitud radicalment contemporània amb una concepció formal que parteix del conreu d’estructures de versificació clàssiques – noves rimades, sextines, sonets…- i d’un ús lúdic i aprofundit de la llengua, que troba en la rima el seu màxim exponent. En aquest sentit, el sonet troba en Casasses un dels seus millors i més prolixos renovadors de la poesia catalana de les darreres dècades, superant, per la pràctica de magnífics poemes, debats cíclics sobre la utilitat de les formes clàssiques.

DIUMENGE 28 DE MAIG
Can Borrell

ALENKY presenta Through The Looking-Glass

El músic i compositor Marc Egea, inspirant-se en la lectura d’Alícia a través del mirall de Lewis Carroll (1832-1898), ha escrit 16 peces musicals que són interpretades en directe pel quartet Alenky.

Al disc Through The Looking-Glass (2017), la il·lustradora Lali Pantone ha dibuixat un conjunt de 14 il·lustracions sobre els episodis del llibre que han inspirat les músiques, inclosos en el primer àlbum d’Alenky.

A l’escena Alenky està integrat pels membres següents: Marc Egea a la viola de roda electroacústica, Manu Sabaté a la gralla i al clarinet baix, Joan Antoni Pich al violoncel i Arnau Obiols a la bateria. En les presentacions a Catalunya, la formació s’estén a cinc membres, amb l’Oriol Sauleda, actor i rapsode, que ajudarà a explicar-nos la història de Lewis Carroll.

No hi ha un estil musical concret que pugui definir la música interpretada per Alenky, però sí que hi conflueixen elements del folk, el jazz, el rock i la improvisació lliure. Aquest any estem de sort perquè podem gaudir d’una de les millors formacions catalanes de música d’avantguarda contemporània.

DISSABTE 10 DE JUNY
ADM Centre

TOTI SOLER i GEMMA HUMMET
“Més de 50 anys”

Música i poesia, dues formes d’art germanes que juntes creixen i germinen. Dues veus unides cap a l’emoció. Així toca i canta Toti Soler, acompanyat de la deliciosa veu de Gemma Humet i del seu Trio (Marc Prat  al contrabaix i Arnau Figueres a la percussió). Un captivador recorregut per la seva exquisida obra de guitarra i cançó, tan mediterrània i universal, a través dels millors temes que ha escrit durant els més de cinquanta anys de dedicació a la guitarra i a la composició, amb la seva forma personal, sensible i profunda de compondre, interpretar i posar veu als poetes.