RUTA LITERÀRIA DOMÈNEC PERRAMON

DISSABTE 3 DE SETEMBRE DE 2022
Itinerari poètic (18 h
)

Passa a passa, mot a mot, recorrerem els racons d’Arenys de Munt on el poeta Domènec Perramon ha deixat per sempre empremta. Si bé el moment de néixer li va arribar a Canet de Mar, el seu referent, el seu poble, la seva petja, és als carrers d’Arenys de Munt, paisatge de la seva infantesa, de la seva joventut, de l’esperit inquiet i sensible que el va dur a irrompre als Jocs Florals de Barcelona amb el poema La pau dels silencis, guardonat amb la Viola d’Or i Argent. I d’aquest primer florir, la paraula de Perramon va anar-se fent ram immens, embellint els jardins poètics d’arreu, com als Jocs Florals de Buenos Aires.

PRONÒSTIC

Preveiem flaire profunda de lirisme, pètals multiformes d’una estètica pulcra, ecos de la veu del gran poeta d’Arenys de Munt, del “poeta de l’elegància”.

FICCIONARI

Domènec Perramon i Torrus (Canet de Mar, 1906 – Londres, 1976), Mestre en Gai Saber, va fer d’Arenys de Munt la seva llar des de la infantesa. El camí de l’exili, com un “silenci roent”, el dugué a Anglaterra, però, lluny de callar, el poeta somià sempre amb el retorn. Molts dels seus versos en són reflex: Si la rosa té defesa / la vida fora del tany, / un llibre li alleuja el dany / amb un pol·len de tristesa.

Ubicació:
Trobada a la plaça de l’Església
Arenys de Munt

Com arribar-hi

Accés:
Activitat gratuïta

Reserva prèvia a:
Biblioteca Antònia Torrent i Martori, al telèfon 937 93 84 48, correu b.arenysmu.sm@diba.cat o presencialment de dilluns a divendres de 16.30 a 20.30 h.

Informació:

Per a més informació:
www.arenysdemunt.cat/